Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Elősegíti a fogyást, csökkenti a vércukorszintet
  2022-10-29 21:42:34, szombat
 
 


A fokhagymát csodaszernek is tekinthetjük. Már évszázadok óta alkalmazzák az emberek nemcsak a konyhában, hanem gyógyító tulajdonságai miatt is. A fokhagyma antiszeptikus és antibakteriális hatásokkal is rendelkezik. Előnyös és pozitív tulajdonságait többek között a benne található allicin nevű vegyületnek köszönheti.

A fokhagyma tápanyagokban, azaz ásványi anyagokban és vitaminokban is bővelkedik. Nagy mennyiségben tartalmaz C-vitamint, K-vitamint, cinket, foszfort, káliumot, magnéziumot, niacint, tiamint és folátot.

A nyers fokhagyma a téli időszakban csökkenti a torokfertőzés és a köhögés kialakulásának a kockázatait. Éhgyomorra fogyasztva fejti ki elsősorban áldásos hatásait, de persze így csak kevés embernek bírja a gyomra, így fogyasszuk napközben, ahogy eddig is tettük.

A fokhagymában található értékes vegyület, az allicin csökkenti az LDL-koleszterin oxidációját, ezzel pedig leviszi a koleszterinszintet és nagymértékben javítja a szív egészségét. A fokhagyma rendszeres fogyasztása csökkenti a vérrög kialakulásának a kockázatait és a vérnyomást is, ezzel ismét csak a szív egészségét védve.

A fokhagyma az antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatásai miatt az agy egészségének is jót tesz. Hatékony az olyan neurodegeneratív betegségek ellen, mint az Alzheimer-kór és a demencia.

Ha gyakran küzdünk emésztési gondokkal, akkor mindenképpen illesszük be az étrendünkbe a nyers fokhagymát, mert így nagyon sokat fog javulni az emésztésünk. A nyers fokhagyma elpusztítja a rossz baktériumokat és prebiotikumként nagy szerepe van az egészséges bélflóra megteremtésében.

A nyers fokhagyma rendszeres fogyasztása a vércukorszintet is szabályozza. Ez mindenki számára hasznos, különösen azoknak, akik 2-es típusú cukorbetegségben szenvednek.

A fokhagyma védelmet jelent a szabad gyökökkel szemben, így megakadályozhatja a sejtek károsodását. Mivel nagy mennyiségben tartalmaz cinket is, így fokozza az immunitást. C-vitaminban is bővelkedik, ez az antioxidáns pedig segít a fertőzések leküzdésében. Előnyös lehet szemfertőzés és fülfertőzés esetén is, mivel antimikrobiális hatással is rendelkezik.

A fokhagyma azoknak a géneknek az aktivitását is serkenti, amelyek a zsírsejtek tárolásáért felelősek. Növeli a termogenezist is, segít a zsírégetésben és emellett még az LDL-koleszterin-szintet is csökkenti.
Forrás :Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: cukorbetegségben, neurodegeneratív, prebiotikumként, vércukorszintet, antimikrobiális, antibakteriális, megteremtésében, tulajdonságait, kialakulásának, baktériumokat, termogenezist, nagymértékben, antiszeptikus, tulajdonságai, torokfertőzés, tápanyagokban, zsírégetésben, csodaszernek, leküzdésében, vitaminokban, tekinthetjük, mindenképpen, mennyiségben, fokhagymában, szemfertőzés, egészségének, károsodását, emésztésünk, étrendünkbe, antioxidáns, fülfertőzés, magnéziumot, kockázatait, rendelkezik, koleszterin, tárolásáért, fokhagymát csodaszernek, emberek nemcsak, fokhagyma antiszeptikus, benne található, fokhagyma tápanyagokban, nyers fokhagyma, téli időszakban, köhögés kialakulásának, fokhagymában található, allicin csökkenti, szív egészségét, fokhagyma rendszeres, vérrög kialakulásának, olyan neurodegeneratív, nyers fokhagymát, rossz baktériumokat,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
képre írva  Facebookon kaptam  Két tekintet van  Április 22. a Föld napja,  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Facebookon kaptam  A Mester kezének érintése  Beney Zsuzsa - Tavasz  Paul David Tripp Április 23  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Facebookon kaptam  Palóc Grand Canyon  Nehezen engedem  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Semmit ne higgy el  Beney Zsuzsa - Sirató  Minden gyerek jó.  Facebookon kaptam  próbáljuk ki az őszinteséget  Gábor Dénes gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Emberként automatikusan értéke...  A lelki élet nem arról szól, ....  Az elfogadásnak...  A világnak égető szüksége van ...  Esti kép  A Mester kezének érintése  Facebookon kaptam  Maradék idő  Az embernek a társa: hiányzik.  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 26  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Paul David Tripp Április 26  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Facebookon kaptam  802 esztendeje, 1222. április ...  Gaál Viktor gondolata  Nehezen engedem  Búzaszentelés  Az idő elsodorja létezésünk  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Facebookon kaptam  Az udvariasság alapja: önismer...  Gondolatok az életről és szere...  Facebookon kaptam  Becsüld meg azt amid van,...  Az embernek a társa: hiányzik.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Esti kép  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Környezetvédelem  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egyszerűen  Facebookon kaptam  Amit átélünk,  Ébredj  Gondolatok az életről és szere...  próbáljuk ki az őszinteséget  Minden gyerek jó.  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Egyszerűen  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Az Európai Unió is foglalkozik...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nehezen engedem  Facebookon kaptam  A föld szépségéért  Gondolatok az életről és szere...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép Ernő - Virágzó akácfák  A világnak égető szüksége van ...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
fokhagymát csodaszernek, emberek nemcsak, fokhagyma antiszeptikus, benne található, fokhagyma tápanyagokban, nyers fokhagyma, téli időszakban, köhögés kialakulásának, fokhagymában található, allicin csökkenti, szív egészségét, fokhagyma rendszeres, vérrög kialakulásának, olyan neurodegeneratív, nyers fokhagymát, rossz baktériumokat, egészséges bélflóra, fokhagyma védelmet, szabad gyökökkel, sejtek károsodását, antioxidáns pedig, fertőzések leküzdésében, fokhagyma azoknak, zsírsejtek tárolásáért, cukorbetegségben, neurodegeneratív, prebiotikumként, vércukorszintet, antimikrobiális, antibakteriális, megteremtésében, tulajdonságait, kialakulásának, baktériumokat, termogenezist, nagymértékben, antiszeptikus, tulajdonságai, torokfertőzés, tápanyagokban, zsírégetésben, csodaszernek, leküzdésében, vitaminokban, tekinthetjük, mindenképpen, mennyiségben, fokhagymában, szemfertőzés, egészségének, károsodását, emésztésünk, étrendünkbe, antioxidáns, fülfertőzés, magnéziumot, kockázatait, rendelkezik, koleszterin, tárolásáért, fogyasztása, vegyületnek, szabályozza, alkalmazzák, elpusztítja, oxidációját, aktivitását, betegségek, vérnyomást, rendszeres, egészségét, egészséges, bővelkedik, immunitást, szenvednek, időszakban, fogyasszuk, vitaminban, elsősorban, fogyasztva, éhgyomorra, fertőzések, anyagokban, hatásokkal, köszönheti, zsírsejtek, fokhagymát, évszázadok, fokhagyma, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5403
  • e Hét: 30294
  • e Hónap: 61780
  • e Év: 266481
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.